Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem csak vesekő képződik - máshol is kialakulhatnak kövek
  2023-12-16 23:39:45, szombat
 
  Nem csak vesekő képződik - máshol is kialakulhatnak kövek a szervezetünkben

A vesékben akkor képződhetnek kemény kövek, amikor ásványi anyagok, általában kalcium halmozódik fel a húgyutakban. Amikor ezek a kövek összekristályosodnak, olyan nagyra is megnőhetnek, hogy nemcsak a vizelést teszik fájdalmassá, hanem hasi és deréktáji fájdalmat is okozhatnak. A kisebb kövek a vizelettel távoznak a szervezetből, azonban a nagyobb kövek esetében elképzelhető, hogy műtétre is szükség lehet. Azonban nem csak a vesékben képződhetnek kövek. Mutatjuk is, hogy hol alakulhatnak ki ezek az ásványi lerakódások a szervezetben.

A torokban lévő mandula segíthet kiszűrni a betegségeket okozó baktériumokat. Itt akár olyan ételmaradékok is összegyűlhetnek, amelyekből úgynevezett mandulakövek alakulnak ki. Tünetei a torokfájdalom, a kellemetlen lehelet, illetve a mandulán fehéres bevonat képződik. Ha semmilyen módon nem akarnak eltávozni ezek a kövek, akkor akár még műtétre is szükség lehet.

A hólyagban is keletkezhetnek kövek, ennek az az oka, hogy nem járunk eleget a mosdóba, azaz visszatartjuk a vizeletet. Általában a vesében keletkezett kövek kerülnek a húgyhólyagba. Ilyenkor véres és zavaros lehet a vizelet. Műtéttel vagy gyógyszerekkel kezelhető a probléma.

Az epehólyag tárolja az epesavat. Azonban a túl sok koleszterin és az epében lévő biliburin nevű vegyület fokozza az epekőképződés esélyét. Előfordulhat, hogy olyan kicsik az epekövek, hogy sem fájdalmat nem okoznak, sem pedig kezelést nem igényelnek, más esetekben azonban műtétre is szükség lehet.

A férfiaknál a prosztatában is kialakulhatnak kövek. Ezek annyira kicsik, hogy nem mindig okoznak egészségi problémát. Azonban a középkorú és idősebb férfiaknál begyulladhatnak és problémákat is okozhatnak.

A szájüregben is jelenhetnek meg kövek. Mivel meg is duzzadhatnak, így fájdalmat is okozhatnak. Általában ha odafigyelünk a folyadékfogyasztása, akkor ezek a kövek nem alakulnak ki.

A hasnyálmirigy olyan hormonokat termel, amelyek segítenek megemészteni az ételt és stabilan tartani a vércukorszintet. A kövek az epehólyagból az epevezetéken keresztül a hasnyálmirigybe kerülhetnek, amely be is gyulladhat. Ez olyan tüneteket okozhat, mint láz, szapora pulzus, hányinger és hasi fájdalom. Néha műtétre is szükség lehet és még az epehólyagot is eltávolíthatják.

Még a keringési rendszerben is kialakulhatnak kövek, ezeket vénaköveknek nevezik a szaknyelvben. A vénakövek azért alakulhatnak ki, mert lassú a vér áramlása. Ilyenkor a vérrögképződés is fokozódik. A tüneteket mindenképpen orvosolni kell, illetve ilyenkor a mögöttes betegségeket is fel kell térképezni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: összegyűlhetnek, begyulladhatnak, szervezetünkben, eltávolíthatják, vércukorszintet, hasnyálmirigybe, gyógyszerekkel, vérrögképződés, keletkezhetnek, kialakulhatnak, baktériumokat, visszatartjuk, hasnyálmirigy, epekőképződés, torokfájdalom, ételmaradékok, képződhetnek, vénaköveknek, betegségeket, szaknyelvben, elképzelhető, mindenképpen, alakulhatnak, szervezetben, mandulakövek, szervezetből, húgyhólyagba, prosztatában, duzzadhatnak, epevezetéken, epehólyagból, odafigyelünk, megemészteni, előfordulhat, koleszterin, rendszerben, vesékben akkor, vizelést teszik, kisebb kövek, vizelettel távoznak, nagyobb kövek, vesékben képződhetnek, ásványi lerakódások, torokban lévő, betegségeket okozó, kellemetlen lehelet, mandulán fehéres, vesében keletkezett, epehólyag tárolja, epében lévő, epekőképződés esélyét, hasnyálmirigy olyan,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Reggel van  Boldog születésnapot a ma ünne...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Egy lelki imádság  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Reggel van  Garai Gábor - Takarítás  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Alázat  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Hazára minden embernek szükség...  Mai harmónia kártyám  Hiányzik  Boldog születésnapot a ma ünne...  Paul David Tripp Április 19  A jó emberek mindig szépek mar...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Leonardo da Vinci gondolata  Irgalom és ítélet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Erdőn  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Minden harmadik...  Kövesd a cowboyt!  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png virág  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Adakozás  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Nem tudhatod  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Egy bizonyos határt  Png kislány  Leonardo da Vinci gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Sokan azt tartják  Png nő  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kövesd a cowboyt!  Akik bántanak téged  A sors  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Albert Einstein gondolata  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png csokor  Bertolt Brecht -től idézet  Elköszönt  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Próbálj meg ...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Erdőn  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
vesékben akkor, vizelést teszik, kisebb kövek, vizelettel távoznak, nagyobb kövek, vesékben képződhetnek, ásványi lerakódások, torokban lévő, betegségeket okozó, kellemetlen lehelet, mandulán fehéres, vesében keletkezett, epehólyag tárolja, epében lévő, epekőképződés esélyét, hasnyálmirigy olyan, epevezetéken keresztül, hasnyálmirigybe kerülhetnek, keringési rendszerben, vénakövek azért, tüneteket mindenképpen, mögöttes betegségeket, összegyűlhetnek, begyulladhatnak, szervezetünkben, eltávolíthatják, vércukorszintet, hasnyálmirigybe, gyógyszerekkel, vérrögképződés, keletkezhetnek, kialakulhatnak, baktériumokat, visszatartjuk, hasnyálmirigy, epekőképződés, torokfájdalom, ételmaradékok, képződhetnek, vénaköveknek, betegségeket, szaknyelvben, elképzelhető, mindenképpen, alakulhatnak, szervezetben, mandulakövek, szervezetből, húgyhólyagba, prosztatában, duzzadhatnak, epevezetéken, epehólyagból, odafigyelünk, megemészteni, előfordulhat, koleszterin, rendszerben, kellemetlen, kerülhetnek, keletkezett, lerakódások, epehólyagot, úgynevezett, szájüregben, jelenhetnek, húgyutakban, fájdalmassá, megnőhetnek, problémákat, okozhatnak, amelyekből, hormonokat, gyulladhat, halmozódik, igényelnek, férfiaknál, vizelettel, térképezni, segítenek, esetekben, hólyagban, általában, alakulnak, keringési, semmilyen, fokozódik, eltávozni, vizeletet, epehólyag, keresztül, biliburin, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.